FT: Apple pregăteşte o emisiune "uriaşă" de obligaţiuni, mai mare de 17 miliarde de dolari

Data publicarii: 28-04-2014 | Finante-Banci

La aproape un an de la emisiunea de obligaţiuni de 17 miliarde de dolari efectuată de Apple, un record la acea dată, compania americană pregăteşte terenul pentru un nou plasament de titluri, prin care să finanţeze extinderea cu 30 miliarde de dolari a programului de răscumpărare de acţiuni.

Noua operaţiune de finanţare a gigantului american ar putea deveni a doua cea mai mare emisiune de obligaţiuni din istorie, notează Financial Times.

Apple a anunţat, odată cu raportul financiar pentru primul trimestru al acestui an, că va extinde programul de răscumpărare de acţiuni, o formă de recompensare a acţionarilor, de la 60 miliarde de dolari la 90 miliarde de dolari, măsură finanţată prin plasamente de obligaţiuni către investitori din SUA şi din străinătate.

Ca şi anul trecut, compania preferă să se îndatoreze în loc de a utiliza rezervele uriaşe acumulate, de 150 miliarde de dolari. Circa 130 miliarde de dolari, sau 88% din aceste fonduri sunt deţinute în afara SUA, iar repatrierea ar presupune plata taxei pe profit de până la 35%.

Continuarea, pe Mediafax.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: